Ser pentru ten: ce este si cum il folosim corect

 

  Dupa o anumita varsta, pielea incepe sa intampine anumite probleme, destul de deranjante mai ales din punctul de vedere al aspectului. Cremele s-ar putea să nu mai fie suficiente si sa fie nevoie de folosirea unor seruri pentru ten, a unor masti puternic hidratante si a altor produse cosmetice special concepute pentru nevoile tenului matur. Aceasta este explicatia probabila a faptului ca in ultimul timp, unul din produsele de ingrijire de care nu se mai pot lipsi impatimitele de beauty, mai ales cele trecute de ”bariera” celor 30 de ani, este serul / serum pentru ten.

  In dulapiorul cu rasfaturi, printre produsele cosmetice preferate ale femeii moderne, ar trebui sa se regaseasca si un ser pentru ten, care sa fie balansul perfect intre hidratare si protectie. Serul facial te va ajuta sa intineresti si sa previi si acoperi ridurile, iti va reda fermitatea pielii si iti va restabili prospetimea tenului.

Beneficiile unui ser pentru ten

  Serul facial este un produs de ingrijire care, spre deosebire de alte produse cosmetice din aceeasi gama, contine un procent mai mare de ingrediente nutritive active cu rol regenerant si protectiv pentru ten si este foarte concentrat, fiind necesare doar cateva picaturi pentru ingrijirea zilnica a tenului.

  Textura acestuia foarte fluida, de multe ori chiar apoasa, si structura fina compusa din molecule de mici dimensiuni cu capacitatea de a penetra profund pielea, ofera straturilor dermice o concentratie mare de ingrediente active. Astfel, un ser pentru ten este un tratament perfect pentru ingrijirea problemelor specifice ale tenului, cum ar fi ridurile sau alte semne ale imbatranirii tenului. Serurile faciale pot fi bogate in ingrediente active hidratante (cum ar fi acidul hialuronic), pentru a ajuta pielea sa retina apa, si astfel sa se mentina hidratata. Datorita concentratiei bogate de ingrediente active continute, un ser este o adevarata sursa de active benefice pentru tenul tau, de la hranire si regenerare pana la hidratare, calmare si netezire.

Cum folosim corect serul facial

  Serurile pentru ten se aplica pe piele dupa curatarea tenului, deci, eventual, imediat dupa lotiunea tonica, dar inainte de aplicarea cremei hidratante / reparatoare, cu scopul de a hrani pielea in profunzime cu ingrediente active benefice pentru tenul tau.

  Deoarece aceste seruri pentru ten sunt foarte concentrate, ai grija la cantitatea pe care o aplici pe piele si urmeaza instructiunile de folosire. In cazul acestora mult nu inseamna mai eficient, folosite in exces, pot irita pielea sensibila datorita ingredientelor active puternice. Pentru a determina cantitatea optima, regleaza volumul de ser aplicat pe pielea ta facand mai multe teste: incepe cu o  cantitate minima si creste usor daca simti ca e necesar si pielea ta se simte confortabil cu asta. Aceste produse se gasesc de obicei in sticlute mici, cu pipeta sau alta formula de dozare care faciliteaza aplicarea produsului pe fata cu ajutorul degetelor, in miscari circulare delicate, de jos in sus.

Frecventa de utilizare depinde de tipul de ser pe care il folosesti. Citeste instructiunile de utilizare, insa cel mai probabil 1-2 ori pe zi e mai mult decat suficient pentru a-ti mentine pielea hidratata si hranita. Atentie la regula de aur care spune sa ai in vedere sa pastrezi serul intr un loc racoros si umbros si sa il folosesti nu mai mult de 6 luni- 1 an.

Tipuri de seruri

  Serurile pot fi de mai multe tipuri: ser antirid pentru ten lipsit de fermitate, ser pentru estomparea ridurilor profunde sau ser pentru ten cu efect intens hidratant. Pentru ca exista atat de multe formule de serum acum pe piata, chiar si pentru un ten mai tanar exista solutii precum un serum de hidratare, unul antioxidant (cu vitamine, bun la orice varsta pentru preventie) sau un ser revitalizant. Pentru a sti ce ser ti se potriveste, cel mai bine este sa te uiti la denumirea serului si la particularitatile lui, si mai ales la ingrediente.

 Daca ai ten gras, cauta un ser cu vitamina C pentru productia de colagen, accelerarea proceselor de regenerare cutanata, reducerea inflamatiilor, zinc pentru calmarea iritatiilor si reglarea secretiei de sebum sau acid salicilic pentru desfundarea porilor.

  Daca ai tenul uscat, cauta un ser cu vitamina E care este antioxidant, protejeaza pielea impotrivadegradarii oxidative, acid glicolic care exfoliaza bland si uniformizeaza tenul cu probleme de pigmentare sau acid hialuronic care mentine pielea intens hidratata.

Daca ai tenul matur, cauta seruri cu antioxidanti ca tea tree sau resveratrol.

  Un Ser antiage este un produs care datorita ingredientilor activi, aduce un plus de vitalitate, luminozitate si ofera protectie antiimbatranire. De obicei contine retinol, extract de seminte de struguri, vitamina C, peptide, alfa-hidroxi-acizi si celule stem vegetale. Acest ser anti-age poate fi folosit incepand cu varsta de 30-35 de ani. Serul cu acid hialuronic, concentrat, cu efect antirid si refiller ofera pielii hidratare, avand o actiune eficienta anti-imbatranire. Utilizat frecvent, favorizeaza conservarea rezervelor de apa naturala ale tesuturilor pielii si contribute la reducerea ridurilor pielii, aceasta parand mai moale si neteda.

  Un ser anti-rid si de fermitate, asa cum arata si numele, are in compozitie ingredienti activi pentru cresterea tonusului si a elasticitatii, pentru estomparea ridurilor. Aceste serumuri pot fi utilizate incepand de la 40-45 de ani, dar nu este neaparat o regula. Daca este nevoie, pot fi adaugate in rutina de ingrijire si mai devreme sau mai tarziu. Serul de fata antirid, are rolul de a imbunatati si amplifica procesul natural al pielii de combatare a imbatranirii, este nutritiv, hidratant si stimuleaza producerea de colagen.

  Texturile catifelate si luxuriante ale serurilor pentru ten ofera hidratare si clipe de rasfat. Foloseste un ser pentru ten in rutina ta de ingrijire zilnica si tenul tau va arata mai sanatos si mai stralucitor ca niciodata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *