Secretele unui ten lipsit de imperfectiuni

Pielea este cel mai mare si vizibil organ al corpului. Factorii de mediu la care este expusa in mod constant afecteaza aspectul o data cu trecerea timpului. Poluarea aerului, fumul de tigara, noxele de la automobile, poluarea urbana sunt factori de stres asupra pielii, care pot produce iritare, inflamare, inrosire, arsuri si eruptii cutanate.

 „Sa iti cunosti pielea este primul pas pentru a incepe sa ai grija de ea. Orice tip de piele trece prin anumite perioade cand devine sensibila, alergica sau incarcata. Atunci este momentul in care are nevoie de mai multa atentie.” , declara Andreea Has, make-up artist Bottega Verde.

Ce este pielea sensibila?

Pielea sensibila este usor afectata de factorii de mediu. Expunerea la soare, vant, caldura si frig, substantele chimice din produsele de ingrijire, precum si alti factori similari, toate pot provoca acest tip de piele sa reactioneze. Tipul de reactie poate varia, dar punctul cheie este ca pielea este adesea afectata.

Care sunt cauzele?

Sunt o serie de cauze. Este posibil sa ai acest tip de piele inca de la nastere, sa-l  fi mostenit, insa exista o serie de factori care pot provoca pielea sa devina mai sensibila, precum: expunerea excesiva la factorii de mediu, cum ar fi soarele, vantul sau iritantii chimici duri; alergii – daca sunteti alergic la anumite lucruri, pielea poate reactiona sensibil in contactul cu ele; uscarea pielii (tipurile de piele uscata sunt adesea sensibile datorita stratului exterior, care este mai subtire).

Obiceiurile din viata de zi cu zi benefice pentru pielea sensibila

„Tipurile de piele sensibila pot beneficia de unele modificari ale stilului de viata care pot ajuta la protejarea pielii. In primul rand, daca aveti reactii alergice este recomandat sa faceti o vizita la medicul alergoloc pentru a decoperi care sunt substantele si alimentele pe care trebuie sa le evitati.”, spune Andreea.

Alte masuri pe care le puteti incerca pentru a va proteja pielea sunt:

Protejati – pielea sensibila este cea mai fragila piele si are intotdeauna nevoie de protectie. Evitati expunerea la soare utilizand palarii, esarfe si feriti-va intotdeauna de vant.

Detoxificati – scapati de substantele chimice iritante din produsele de ingrijire personala, produsele de curatenie folosite in interiorul casei, detergentii pentru spalarea hainelor si vopseaua chimica.

Hidratati si calmati   „Pielea sensibila este de obicei uscata, ceea ce inseamna ca este vulnerabila la atac. Pastrati-o intotdeauna hidratata. Pe langa hidratare, o crema de fata protejeaza tenul impotriva factorilor nocivi si previne imbatranirea prematura a pielii.”, precizeaza Andreea Has. Testeaza crema de fata seboechilibranta cu extract de salcie. Este un produs specific cu actiune exfolianta si purificanta, care ajuta la reinnoirea epidermei, ofera moliciune si confort imediat. Formula sa contine extract de salcie si minerale micronizate cu actiune matifianta, care ajuta la combaterea efectului lucios tipic tenului impur. Supusa testelor, crema a demonstrat o inalta activitate seboechilibranta.

Curatati natural –  „Intotdeauna curatati tenul inainte de culcare! Chiar si produsele cele mai naturale pot astupa porii si pot provoca iritatii. Evitati gelurile de curatare dure, in special sapunurile care contin sulfati, alcool si conservanti. Toate acestea pot face pielea sa reactioneze. Aveti nevoie de o formula blanda, naturala, care sa curete in timp ce calmeaza. Folositi un produs delicat pentru curatarea tenului.”, spune Andreea. Incercati gelul detergent cu extract de salcie. Este un gel proaspat si delicat, care se implica in curatarea si, in acelasi timp, in combaterea petelor tipice tenului impur. Formula contine un mix apreciat de principii functionale, din care se evidentiaza extractul de salcie, cu proprietati purificante. Utilizat zilnic, contribuie la eliminiare impuritatilor, conferind tenului un aspect omogen.

Eliminati bacteriile – inlocuiti fetele de perna cat mai des posibil, pentru a scapa de machiajul si de produsele cosmetice care raman pe perna. Spalati la fel de des pensulele de machiaj si lasati-le sa se usuce la aer.

Filtrati apa – multe surse de apa din oras pot contine clor sau alte substante chimice care pot provoca pielea sa reactioneze. Un filtru de apa poate contribui la reducerea expunerii la aceste produse chimice.

Testati – cand incercati un produs nou, testati-l intotdeauna pe incheietura mainii, brate sau in spatele urechii inainte de a-l aplica pe fata sau pe corp.

Folositi umidificator – cu exceptia cazului in care locuiti intr-un climat umed, folosirea unui umidificator ajuta pielea sa ramana hidratata.

Nu va lasati pacaliti – orice producator de produse de ingrijire personala poate scrie „hipoalergenic“ pe eticheta. Acest lucru nu garanteaza ca nu va avea o reactie alergica la aplicare, asa ca intotdeauna este recomandat sa testati.

Nu tonificati, reechilibrati   „Pielea sensibila trebuie sa stea departe de solutiile tonice des intalnite pe piata, deoarece acestea pot usca si irita foarte tare tenul. Tot ceea ce aveti nevoie dupa curatare este un produs care sa ajute la restabilirea echilibrului pielii. Lotiunea tonica are rolul de a elimina orice urma de machiaj sau de impuritate, redand prospetimea pielii si inchizand porii, astfel incat tenul sa fie pregatit pentru hidratare.”, precizeaza Andreea Has, make-up artist BottegaVerde.ro. Poti testa tonicul astringent pentru pori cu extract de salcie. Este un produs cu actiune seboechilibranta si astringenta. Produsul este un gest fundamental pentru frumusetea tenului, contribuind la restabilirea confortului maxim, si datorita actiunii sale astringenta, ajutand la reducerea aspectului porilor. Rezultatul este un ten mai luminos si mai uniform. Acest tonic se aplica pe intreg tenul, evitand zona din jurul ochilor.

Pentru a avea grija de tenul dumneavoastra trebuie sa va alegeti cu atentie cosmeticele pe care le folositi. Laboratoarele BottegaVerde.ro au creat produse speciale pentru ingrijirea tenului, care ajuta la refacerea pielii expusa factorilor nocivi de mediu! Profitati de ingredientele naturale pentru a va proteja pielea, a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe si pentru a atenua aspectele inestetice datorate factorilor nocivi la care tenul este expus in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *