Problema calcaielor uscate si crapate – cu toate ne confruntam cu ea la un moment dat si este una destul de neplacuta. Tinand cont de faptul ca scopul calcaielor noastre este acela de a sustine intreaga greutate a corpului si de a intra in contact cu talpa pantofilor, care nu tot timpul este de cea mai buna calitate, este absolut normal sa se usuce si sa se crape. Tine de noi, insa , sa prevenim acest lucru, acordandu-le atentia si ingrijirea necesare.
Am pregatit pentru tine cativa pasi simpli pe care poti sa ii urmezi daca iti doresti sa ai calcaiele fine si hidratate.
Pasul 1: Inmuierea pielii calcaielor
Principalul factor care determina formarea crapaturilor pe calcaie este faptul ca pielea se usuca, se crapa si cedeaza. Daca pana acum nu ai acordat atentia cuvenita calcaielor tale, primul lucru pe care este nevoie sa il faci este sa indepartezi pielea crapata.
Inmoaie picioarele intr-un vas cu apa calduta, in care, daca iti doresti sa infrumusetezi acest ritual, poti sa adaugi diverse uleiuri naturale, in aromele care tie iti plac. Noi iti recomandam un amestec de ulei de masline cu suc de lamaie si scortisoara. Iar daca esti o adepta a sarurilor atunci cand vine vorba de imbaiere, chiar daca vorbim de picioare, iti recomandam Sarurile parfumate cu aloe vera – Speciale Pedi. Imbogatite cu aloe vera, sunt hidratante si calmante si ofera o stare de bine picioarelor. Iar daca iti doresti si un efect de relaxare, aroma proaspata si racoritoare de menta iti va oferi o stare de bine de lunga durata.
Pasul 2: Exfolierea talpilor
Odata ce pielea a fost inmuiata, urmatorul pas este exfolierea talpilor si indepartarea stratului de piele ingrosata. Pentru asta ai nevoie sa folosesti un produs abraziv, un peeling exfoliant pe care fie poti sa il prepari in casa, folosind ulei de masline si zahar sau zat de cafea, fie poti sa il cumperi direct din comert. Un produs pe care noi ti-l recomandam este acest Peeling exfoliant cu samburi de caise pentru piele ingrosata talpi. Poti sa il folosesti impreuna cu o pila calcaie, care te va ajuta sa cureti mai bine pielea de resturi.
Pasul 3: Hidratarea pielii calcaielor
Acum ca ai indepartat pielea ingrosata si crapata de pe talpi, urmatorul lucru foarte important pe care este nevoie sa il faci este sa hidratezi pielea. Poti sa aplici direct o crema hidratanta pentru picioare sau un tratament pentru calcaie, care va avea un efect mai puternic si va patrunde mai adanc in stratul de piele. Oricare este optiunea ta, noi iti oferim doua variante din care sa alegi. Prima varianta este aceasta Crema hranitoare pentru picioare cu mentol si unt de shea. Datorita continutului bogat in proprietati emoliente, revigorante si odorizante, iti va lasa picioarele moi si revigorate inca de la prima folosire.
Daca iti doresti un produs cu o actiune mai puternica, iti recomandam acest Tratament cu acid hialuronic, ulei de migdale dulci si vitamina E. Acidul hialuronic are o actiune de hidratare, uleiul de migdale dulci, o actiune de emoliere, iar vitamina E mentine picioarele tinere.
Pasul 4: Prevenirea craparii calcaielor
Asa cum spuneam la inceputul articolului, principalul factor care influenteaza craparea calcaielor este faptul ca ele sustin intreaga greutate a corpului si intra in contact direct cu talpa pantofilor, care uneori este rigida sau nu de cea mai buna calitate. Pentru aceasta situatie, o sa gasesti pe piata o varietate de talonete silicon calcai , care pe langa faptul ca au un efect relaxant si reconfortant, ajuta la distributia uniforma a presiunii pe talpa, prevenind astfel craparea acesteia.
Te incanta ritualul pe care l-am descris mai sus, dar te gandesti ca este unul care necesita timp, iar tu esti in cautarea unei solutii rapide si eficiente?
Acum ca ai un ritual in pasi simpli pe care poti sa il urmezi, tot ceea ce ai nevoie sa faci este sa iti aloci putin timp pentru tine, ca sa te bucuri apoi de senzatia placuta a unor calcaie moi si hidratate.