Rusesca la origine, tehnica acuarelei este una deosebita atat prin realizare, cat si prin rezultat, ce poate reprezenta o provocare pentru make-up artisti. Este un machiaj foarte rezistent, preferat in principal pentru evenimentele importante in care trebuie sa aratam impecabil pana la sfarsit. Machiajul de mireasa este realizat deseori dupa tehnica acuarelei. Executat corect, se poate mentine intact pentru mai mult de 24 de ore. Baza cromatica foarte saturata in pigmenti a acuarelei, culorile vii si intense, cu rezistenta sporita, duc la rezultate performante, vizibile pe camerele foto chiar si in lumina puternica.
Pentru ca este o tehnica speciala, diferita si complexa, tehnica acuarelei necesita o pregatire speciala, diferita de cunostintele de baza din make-up. Insusirea teoriei culorilor si intelegerea pigmentilor naturali din piele si par sunt esentiale pentru realizarea unor machiaje perfecte in tehnica acuarelei. Nu in ultimul rand, dexteritatea si rapiditatea sunt calitati indispensabile care nu trebuie sa lipseasca din beauty bag-ul unei pasionate de make-up.
Trucuri aplicate de profesionisti
Principalul truc de make-up pentru realizarea corecta a tehnicii acuarelii este legat de cantitatea de apa utilizata. Un machiaj impecabil necesita o cantitate perfecta de apa. Prea multa apa va duce la o textura neuniforma a fardurilor, acuarela nu va sta pe pleoape, iar machiajul va avea un aspect patat. Pe de alta parte, prea putina apa va duce la uscarea machiajului. Pensula cu care este executat machiajul este foarte importanta, in functie de perii din care este confectionata, aceasta poate retine mai multa sau mai putina apa.
Pensula Kabuki pentru fata este usor de realizat pentru a crea un machiaj perfect. Are perii moi, naturali, retinand exact cantitatea necesara de apa.
Pleoapa trebuie degresata inainte de orice reziduu de machiaj sau lotiune de curatare. Ca oricare alta baza cremoasa, machiajul din acuarela se fixeaza cu fard, ceea ce va face ca intensitatea culorilor de pe pleoape sa fie rezistenta si de neegalat. De asemenea, pentru rezultate perfecte in tehnica acuarelei, trebuie urmati aceiasi pasi ca in realizarea oricarui alt make-up: curatarea tenului, aplicarea unei baze de machiaj, aplicarea unui fond de ten potrivit tenului, ascunderea imperfectiunilor cu un corector, aplicarea fardului de obraz, aplicarea fardurilor, a rimelului, a rujului si la final utilizarea unui spray pentru fixarea machiajului.
Pentru un eveniment la care vreti sa straluciti cu un make-up inediat si colorat in tehnica acuarelei, accesorizati-va cu un ruj intr-o nuanta intensa. Rujul intens hidratant cu extract de struguri rosii si ialuron plus maroniu este ideal pentru un machiaj rafinat. Textura sa intensa si foarte cremoasa iti va conferi instantaneu confort si un plus de volum al buzelor, secretul din compozitia sa fiind acidul hialuronic.
Machiajul in tehnica acurelei nu se potriveste tuturor. Acesta depinde foarte mult de tipul de piele si de varsta persoanei. Pe un ten cu riduri pronuntate un machiaj in acuarela nu va arata la fel de bine ca pe unul tanar, fara pleoape lasate.
Pentru curatarea unui machiaj in tehnica acuarelei, aveti nevoie de produse de demachiere foarte eficiente. Dat fiind ca este un machiaj foarte rezistent, veti avea nevoie de cateva dischete demachiante in plus fata de cate foloseati in mod obisnuit pentru demachierea unui make-up de zi, simplu. Gelul demachiant pentru ochi si ten cu quillaia este delicat, potrivit tututor tipurilor de ten. Produsul este sub forma de gel si este ideal pentru curatarea tenul si pentru eliminarea oricarei urme de machiaj, chiar si din zona ochilor, fara senzatia de arsura. Quillaia contribuie la actiunea de curatare naturala.
„Daca e sa vorbim despre secretele acestei tehnici de make-up, consider ca cel mai important este exercitiul si practica. Numai exersand vei ajunge sa performezi” ne sfatuieste make-up artistul BottegaVerde.ro, Andreea Has.