Ai pielea sensibila la atingere? Iata ce trebuie sa faci!

Dermatologii definesc pielea sensibila ca o piele foarte uscata, care este predispusa la reactii cutanate, cum ar fi umflaturi ale pielii sau eroziune cutanata  si o piele care are tendinta de a se inrosi foarte usor. Pielea excesiv de uscata nu mai poate proteja terminatiile nervoase, ducand astfel la reactii cutanate sensibile.

In plus fata de uscaciune, alte cauze ale reactiilor cutanate sensibile sunt tulburarile cutanate sau reactiile cutanate alergice, cum ar fi eczema, rozacee sau dermatita alergica de contact.

Expunerea excesiva la factorii de mediu cum ar fi soarele si vantul sau caldura sau frigul excesiv pot provoca, de asemenea, reactii unei pielii sensibile. Factorii care stau la baza, precum si genetica pot determina cresterea sensibilitatii pielii. Exista insa metode de combatere pentru orice tip de piele sensibila la atingere.

Cauzele unei pieli sensibile

Exista si o serie de cauze medicale care duc la piele sensibila si iritata. Apeleaza la medicul specialist pentru a afla daca suferi de una din afectiunile urmatoare.

Ce poti face?

Pielea sensibila reactioneaza intr-un anumit fel  la lumina soarelui, ingrediente chimice din produsele de ingrijire a pielii, utilizarea excesiva a machiajului si lipsa hidratarii. In plus, este mai predispusa la uscaciune, mancarime si inrosire. Gradul de sensibilitate variaza de la persoana la persoana.

Deoarece pielea este extrem de reactiva si delicata, este necesara o atentie deosebita la tratarea ei. Ingrijirea pielii sensibile necesita rabdare, dar odata ce stii cum sa ai grija de ea, nimic nu te poate impiedica sa te bucuri de o piele sanatoasa si stralucitoare.

Tratarea ei poate consta astfel in unul dintre urmatorii pasi:

Consumarea zilnica de apa cu lamaie

Cei care au pielea sensibila trebuie sa-si inceapa ziua cu un pahar cu apa de lamaie. Vitamina C, precum si alti antioxidanti din lamaie ajuta la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi. In plus, apa cu lamaie curata toxinele din sange, care ajuta la mentinerea pielii stralucitoare si fara acnee, pete, riduri si alte probleme. Cand ai uitat totusi sa faci acest pas, apeleaza la un tratament de zi hidratant, antirid cu acid hialuronic si vitamina E, de la BottegaVerde.ro.

Folosirea cremei de protectie solara tot anul

Protectia solara este foarte importanta pentru a proteja pielea sensibila de razele ultraviolete (UV) daunatoare de la soare. Deoarece cele mai multe produse de protectie solara contin ingrediente toxice sau substante chimice care pot afecta pielea sensibila, foloseste o crema de protectie solara cu ingrediente cum ar fi oxidul de zinc si dioxidul de titan.

Aceste ingrediente ofera protectie cu spectru larg fara a provoca reactii adverse. Cel mai bine este sa alegi o formula fizica sau minerala. Verifica intotdeauna etichetele produselor pe care le cumperi si alege doar unele cu ingrediente naturale. Incearca un stick de protectie pentru piele sensibila, cu ulei de macadamia si vitaminele C si E, o protectie foarte ridicata SPF 50, rezistent la apa.

A nu face exces de machiaj

Persoanele care au pielea sensibila trebuie sa fie foarte atente la cumpararea si la aplicarea machiajului.

Daca ai pielea sensibila, foloseste o pulbere de fata care contine putini conservanti, o baza de silicon pentru o iritare minima a pielii si renunta la cosmeticele rezistente la apa. In plus, stai departe de produsele anti-imbatranire.

Arunca produsele vechi si nu imparti machiajul cu alte persoane. De asemenea, pe cat posibil, evita sa folosesti prea mult machiaj. Demachierea dimineata si seara si aplicarea de crema de fata anti-roseata, cu maxnolia si ceramide vegetale va trebui sa ramana in ritualul tau de asemenea.

Problema tenului sensibil este una in continua crestere din cauza stresului cotidian, la care pielea este supusa si a agresivitatii agentilor atmosferici. Laboratoarele BottegaVerde.ro au studiat aceasta problema si au creat o linie avangardista care profita de ingrediente active de ultima generatie care au scopul de a proteja pielea, de a o face mai putin susceptibila la agresiunile externe si de a atenua aspectele inestetice datorate hipersensibilitatii cum ar fi roseala, senzatia de caldura si ridurile timpurii.