Alergia la soare nu ar trebui confundata cu arsurile provocat de soare, intrucat cele din urma pot fi usor de prevenit cu ajutorul cremelor cu factor ridicat de protectie, pe cand alergiile la soare necesita ceva mai multa atentie. Cea mai des intalnita forma de alergie solara este eruptia polimorfa la lumina, care apare de obicei odata cu prima expunere la soare din an si se manifesta prin simptome precum roseata, eruptie, prurit, de obicei la nivelul zonelor fotoexpuse, dupa minute-ore de la expunere. Eruptia generata de alergia la soare consta in papule si placi, papulo-vezicule, bule etc. si de obicei se dezvolta in termen de minute pana la ore de la expunerea solara. Aceasta poate fi insotia de frisoane, dureri de cap, greata si senzatie generala de disconfort.
Daca te numeri printre cele care sufera de simptomele enumerate mai sus, atunci ar trebui sa acorzi o grija deosebita pielii tale, mai ales pe parcursul verii. Iata ce produse iti sunt recomandate si de care trebuie sa te feresti.
Cosmetice de evitat in alergie
Produsele de frumusete care au cea mai mare probabilitate de a provoca reacții cutanate includ sapunuri pentru baie, detergenți, antiperspiranti, machiaj pentru ochi, sampoane, rujuri de buze rezistente la transfer, precum si cremele antirid, imbogatite cu retin-A. Produsele ce coloreaza parul pot provoca, de asemenea, reacții cutanate, în special cele care conțin p-fenilendiamina.
In timp ce, in mod obisnuit, toate aceste cosmetice nu ridica mari probleme, faptul ca suferi de o alergie poate insemna ca pielea ta are un grad mai ridicat de sensibilitate si ar trebui sa eviti orice produs ce contine un numar mare de chimicale sau ingrediente sintetice. Spre exemplu, in loc sa folosesti un sapun care, cel mai probabil, iti va usca piela, incearca sa introduci in rutina zilnica uleiuri sau geluri de dus pe baza de ingrediente naturale, destinate pielii sensibile, precum gelul de dus pentru piele uscata si sensibila, cu ulei de masline de la Palazzo Massaini. Cu 98% ingrediente naturale si o formula delicata, acesta curata delicat pielea, fara a o afecta, lasand-o moale si matasoasa.
Cum sa procedezi pentru a evita reactii alergice provocate de cosmetice
Urmeaza acesti pasi simpli, pentru a te asigura ca pielea ta este in siguranta:
- Cauta produse ce contin un numar cat mai mic de ingrediente. Asta va reduce riscul aparitiei unei reactii alergice.
- Fa un test inainte de a utiliza orice produs, aplicand o cantitate mica de produs peportiunea de piele de la incehietura cotului. Asteapta intre 48 si 72 de ore. In cazul in care apare orice fel de iritatie, nu folosi produsul respectiv.
- Intotdeauna aplica parfumul pe haine, nu direct pe piele.
- Doar pentru ca scrie „hipoalaregenic”, „testat dermatologic” sau „pentru piele sensibila” pe eticheta, nu ai garantia ca acel produs o sa fie delicat cu pielea ta. Unele companii efectueaza testele corespunzatoare, altele nu, asa ca fii precauta si alege doar cosmetice din surse de incredere.
Cosmetice recomandate in alergie
Daca esti alergica la soare, este imperios necesar sa folosesti lotiuni cu factor de protectie solara minim 30. De asemenea, este importat ca produsele folosite sa se adreseze pielii sensibile si sa fie cat mai lispsite de chimicale.
O alegere ideala pentru tine este laptele spray cu protectie, antioxidant, cu extract de lemn dulce de si petale de floarea soarelui spf 50. Lipsit de parabeni si formaldehida, acesta are o actiune protectoare si reparatoare, de lunga durata. Contine ingrediente active, de o inalta performanta, precum extractul de lemn dulce, ce are o actiunea antioxidanta, de calmare si de protectie impotriva razelor UV. Extractul din petale de floarea soarelui are un rol de absorbtie a razelor UV si de a le transforma intr-o energie luminoasa, lasandu-ti pielea mai radioasa si, in acelasi timp, mai protejata.
Obtine efectul mult dorit de bronzare, fara expunere prelungita la soare
In cazul unei alergii solare, cel mai sigur este sa iti feresti pielea cat mai mult de razele soarelui. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la bronz, intrucat exista o multime de alternative foarte la indemana si mult mai santaoase pentru pielea ta, pe care le poti folosi.
Incearca autobronzante pe baza de ingrediente naturale, precum laptele spray, matasos si autobronzant, cu monoi si extract de vanilie, cu protectie inalta spf 30, ce va conferi pielii tale un aspcect de bronz natural si o va proteja, totodata, datorit factorului inalt de protectie. Imbogatit cu monoi si extract de vanilie, iti va lasa pielea cateifelata, inmiresmata si stralucind de frumusete.